PC Klusser.

pc_onderhoud.

pc-tips.

downloads.

contact.

Adobe reader:

Je komt het portable document steeds vaker tegen op het internet. Bestanden in dit formaat hebben de extensie .pdf. Het formaat is populair omdat het compact is in grootte en meteen voorziet in de opmaak van het document. U hebt alleen wel een pdf-lezer nodig om het document te bekijken. Daar komt Acrobat Reader voor in aanmerking van Adobe en het programma is nog volledig Gratis ook! Download hier je Acobat Reader.

 

 

Een alternatief voor Internet Explorer.

Alles op het web is gericht op innovatie en Firefox 3 zet de toon met tientallen nieuwe mogelijkheden, waaronder een slimme adresbalk, bladwijzers maken met één klik en een supersnelle prestatie. Firefox.

 

 

Een kuisbeurt voor je pc.

CCleaner verwijdert ongebruikte files, verwijdert alle tijdelijke bestanden en kuist je register uit. Zeker het proberen waard! Levert bij computerleken soms zeer veel extra ruimte op. Kies op de pagina die opent de onderste download, CCleaner Slim, anders krijgt u in Internet Explorer de Yahoo!-toolbar geïnstalleerd. Download hier.

 

 

 

Nog een zeer goede opkuiser is Clean master. Je kan deze hier vinden.Klik gewoon op Free Download. Na installatie  klik je op Clean now en laat het progje even zijn werk doen. Daarna klik je op Clean now en je zal zien dat je veel ruimte gewonnen hebt.

Geen pc zonder een antivirus programma. (Avast of AVG)

Uitstekende gratis antivirus. Automatische updates, geen abonnement, geen registratie -> geen virussen. (Avast) ofwel nog

een gratis scanner (AVG)

Spyware - adware.

Deze is al ingevoegd bij windows 10

Microsoft Windows Defender is een beveiligingstechnologie die helpt om Windows-gebruikers te beschermen tegen spyware en andere ongewenste software. Download.

Een e-mailprogramma Thunderbird.

Thunderbird is een uitgebreid e-mailprogramma en nieuwslezer die e-mailen veiliger, sneller en gemakkelijker maakt dan ooit tevoren. Download.

PC scannen op malware: De beste manier om je pc veilig te houden is regelmatig een scan uitvoeren op malware, spyware en andere ongewenste progjes. Het programma dat je gratis kan downloaden is ADW cleaner. Is klein en zeer gemakkelijk ut te voeren.

Klik op Uitvoeren , Akkoord gaan en op Scan klikken. Heb geduld en nadien je pc herstarten.

Download het hier.

Gratis software voor je pc kan je hier of hier vinden.

Gratis software

Moét je echt een paar honderd euro neertellen voor je kantoorsuite, nog eens voor een fotobewerkingsprogramma en nóg eens voor het bewerken van video's, het uitpakken van bestanden of het drukklaar maken van gelay-oute pagina's? Natuurlijk niet: voor dingen die je tien uur per dag gebruikt, neem je wellicht best de betaalde versie, maar voor handelingen die je slechts zeer sporadisch uitvoert op je computer heb je genoeg aan gratis alternatieven.

 

Alternatieve programma’s.

Cd Branden?: Je kan een gratis programma downloaden waarmee je cd’s en of dvd’s kan branden. Haal hem hier binnen. Wel engelstalig.

Priizen vergelijken: Soms is het handig alvorens iets aan te kopen waar je het goedkoop kan vinden. Dat kan je hier doen.

LibreOffice

Om te beginnen is er deze al relatief bekende, door meer dan 120 miljoen mensen gebruikte gratis concurrent met een lange voorgeschiedenis: LibreOffice is namelijk een vertakking van OpenOffice, ooit de gratis versie van het commerciële StarOffice. Beide pakketten gingen mee ten onder na de verkoop van eigenaar Sun Microsystems aan softwaremastodont Oracle, maar LibreOffice bleef bestaan.

Het gratis pakket bestaat zelfs uit iets méér componenten dan een basisversie van Office (er zit bijvoorbeeld een databaseprogramma bij), en hij leest en schrijft gewoon alle Office-bestanden (al komen er hier en daar wel wat lettertypes niet mee, en dreigt uw tekst wat schots en scheef te komen staan). Er zijn gebruikers die LibreOffice als tweede bureelsuite op hun computer hebben staan, omdat de programma’s heel oude bestandsvormen nog kunnen lezen, die Microsoft Office al lang geleden links liet liggen.

Download hier.

    Kaartspel

 

    Opkuis